El Govern crea un sistema per captar seus empresarials digitalment.

El govern de la Generalitat impulsarà un sistema de captació digitalitzat de seus d’empreses de tot el món que vulguin operar a Catalunya. El sistema vol que les empreses puguin instal·lar-se a Catalunya i administrar-hi un negoci sense la necessitat de tenir-hi presència física.

Així, segons ha informat aquest dimecres el departament de la Vicepresidència i Economia, es posarà en marxa un certificat de residència digital per a empreses de tot el món, cosa que els permetrà operar en territori català.

La identificació digital permetrà posar en marxa un negoci i administrar-lo sense que l’empresa s’hagi d’establir físicament a Catalunya. El sistema permetrà obrir un compte corrent ‘online’ en una entitat bancària de Catalunya i formalitzar contractes i altres tràmits administratius gràcies a la signatura digital.

L’objectiu, segons el Govern, és atreure talent i inversions internacionals, afavorir els projectes estratègics i avançar en el posicionament de Catalunya com a referent de la innovació digital. A Catalunya el sector de les tecnologies de la informació compta amb 13.800 empreses i dona feina a més de 104.000 persones.

Catalunya segueix amb aquesta iniciativa l’exemple d’Estònia, que el 2014 va ser el primer estat a implantar l’e-residència per a les empreses. Actualment aquest país compta amb més de 4.000 empreses establertes a través d’aquest sistema.

Comentari: Amb aquesta nova incentiva com a empresa, crec que tornem a fer un pas endevant al costat d’altres maneres de fer i entendre la economia. Donar veu i vida aquest sistema crec que és un punt a favor per a tota aquella gent que vol invertir i crear empreses a Catalunya de manera ” ràpida” i “senzilla” comparada de la forma tradicional gràcies a la signa i identificació digital. Amb l’exemple de Estònia és confirma que és una nova manera de generar riquesa dins del nostre país i sobretot una iniciativa per posicionar-nos com a referents en la innovació digital, per a generar encara més un augment en les empreses dedicades a la tecnologia, crear-ne de noves i augmentar també el nombre de treballadors.

Font: Ara

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s