El segon rescat de Grècia costarà a Europa 15.000 milions més

La Unió Europea reconeix que els països membres hauran de posar més diners del previst a causa d’una nova recaiguda de l’economia hel·lena. 

La troica, conformada pel Banc Central Europeu (BCE), el Fons Monetari Internacional (FMI) i la Unió Europea, calcula que el segon rescat a Grècia aconseguirà els 145.000 milions d’euros, la qual cosa suposa 15.000 milions més del previst i que, a priori, haurien de ser aportats pels governs de la zona euro.

Segons ha informat el setmanari alemany Der Spiegel, aquesta aportació addicional respon a la deterioració de la situació econòmica a Grècia. En principi, procedirà de fons públics, ja que, d’acord amb fonts de la troica, “no serà possible recaptar els diners que faltan només amb els creditors privats”. Aquest cap de setmana està previst que Atenes i les forquilles privades del deute hel·lè acordin les condicions de la barata que reduirà el deute en prop d’un 50 per cent.

Pagar més, però “sense dramatismes

El comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris de la UE, Olli Rehn, ja va deixar entreveure la hipòtesi que el segon rescat sofrís un increment i va subratllar que les forquilles privades del deute grec estarien disposats a assumir una part de l’augment. No obstant això, Rehn va destacar que “és probable que existeixi la necessitat d’un major finançament per part del sector públic, però gens dramàtic”.

Aquestes declaracions van suposar la primera manifestació pública d’un responsable de la UE, reconeixent que el segon rescat a l’economia hel·lena requerirà d’una inversió superior als 130.000 milions d’euros calculats inicialment.

http://www.economiadigital.es/cat

Maragda Mañé

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s